CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, June 12, 2013




always listen to this heart throbbing song, everytime i feel like im at my lowest..
i ve been straying away fr the right path...
pls get me back on track....=(
ya rabb i seek Ur forgiveness for every sin ive done..

in shaa Allah

Thursday, January 24, 2013

sometimes maybe kita akn rasa.......


alhamdulillah...rasa rasa..minggu ni dah baik dah solat 5 waktu cukup,puasa isnin khamis insya allah...x gaduh ngan kawan, x ponteng kelas, naik bas ke auto, motor,kereta ke dah baca bismillah...zikir..boleh la...buat jugak...istiqamah dah rasa..maksiat kureng...rasa iman dah elok dah tu...insya allah tebal dah iman tu...

let me tell u...masa kita rasa kita paling bagus tu lah sbnarnya masa kita paling rendah iman (quoted)....oh no~~


ottoke2...rasa dah elok la tuuu~~~oohh why oh why???


sbbnya, bila kita dah rasa cukup, kita mula la..perasan bagus, mula la nak cakap kita ni tawadduk dari org lain...alim dari org lain...that is benda yg Allah x suka...riakkkk..nauzubillah..

one thing lagi...bila kita dah rasa cam dah perfect, mula la lupa Allah...well dah senang hati x der masalh, mula buat semua tu as a routine, sampai x berapa nak menjiwai, x sungguh2 gitu.ala kadar je asal buat..sedangkan Allah lebih suka hambanya minta/ sesuatu dgn bersungguh2...lagi kuat bonding dgn Allah...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lagi satu, kita selalu minta doa bersungguh2 utk permudahkan sesuatu urusan, tp once benda tu dah lepas smoothly w/o any problems...kita pun terus lupa Allah, smpai dalm dlm surah Yunus ayat 12 Allah berfirman:


Dan apabila seseorang manusia ditimpa kesusahan, merayulah ia kepada Kami (dalam segala keadaan), samaada ia sedang berbaring atau duduk ataupun berdiri dan manakala Kami hapuskan kesusahan itu daripadanya, ia terus membawa cara lamanya seolah-olah dia tidak pernah merayu kepada Kami memohon hapuskan sebarang kesusahan yang menimpanya. (Sebagaimana ia memandang eloknya bawaan itu) demikianlah diperelokkan pada pandangan orang-orang yang melampau apa yang mereka lakukan.

that is so kacang lupakan kulit..n so melampau...

opps some part tu kena atas batang hidung...esp bab kacang lupakn kulit...huhuh ampun ya Allah

lets muhasabah diri..n cari resolution..(sy rasa kena rujuk naqibah ni)



salam maulidur rasul....walaupun x pernah berjumpa, in shaa Allah kami akan amalkan sunnahmu  ya Rasulullah...



lagu ni sedih.....


- a smile can changes someone's mood, pls put a big one on ur face-
   lets strengthen our hablumminannas ^ ^






Monday, December 31, 2012

saya rasalah...dah 3-4 kali tempe ulang lagu my name is shila...hehehe...diorang celebrate new year malm ni..

well, another year is adding into world calendar....
im going to be 26 tomorrow...literally (my bitrhday bln nov..lmbat lgi...heheh)


saya rasa lah..blog saya penuh dengan makanan je...sikit lagi nak jadi blog masakn cuma x der resepi je...heheh

saya pelik sbb icon dekat desktop saya...semua x rupa icon....ntah tetiba ada benda putih...mcm script ape ntah...n i dont know y, n i dont think i can fix it...since im not that expert in those computer thingy..hahha..

ok happy new year to all..





oh lupa ni kek buat aritu....
kek oyeng...another one is choco cake tpi mls nak upload gambar...sbb dah biasa buat....boooo


rasa dia bestlah plak kek oyeng ni....1st time makan =)
dalam dia warna oyeng skit...

happy2 new year !!!!! in another 1/2 hour 

wassalam..

Friday, November 30, 2012





pillars of islam...
 islam iman ihsan...


in shaa Allah

pencerahan rohani adalah yg terbaik buat masa ni..
jom sucikan diri =)


Sunday, November 25, 2012

succesfully accomplished...my fruit tart n egg tart...

tart shells

almond 
stoberi jem instead of cooking chocolate...x smpat nk beli..sedap jer!

whipped cream -----my fav..ouhhhhhu yeah!

buah buahan yg ade...bubuh le yg mn patut

angle berbeza...keh keh keh
chocolate rice..

chocolate version...ehehehehe..tipu2...hangit version keh keh keh

egg tart. i dont really know how it tastes like..coz i x makan..
 oh lama x update psal diri sendiri....saya sihat2 aje...hahahaha...like org nak tau..tpi, still..my blog kan.
this weekend is one of the busiest, pegi picnic ngan geng2 usrah, masak2 utk GAZA...n baking2....=)


n of all im happy ^____^

alhamdulillah..
*semoga Allah musnahkan zionist laknatullah...aaamiiin.

lagu utk GAZA






i love this song!





wassalam ^__^



Tuesday, November 20, 2012

thinking of doing some pastries /cakes =)..probably this coming weekend.